توجیه انحرافات اعتقادی و ادعای پیروی از دین
از دیگر اوصاف شایع در آخر الزمان، بازی با لفظ، و رنگ دینی دادن به کژ یها و انحرافات است. در زمان حیات حضرت علی علیه السلام نیز این اتفاق رخ داد. ایشان میفرماید:
حبّ مال و انحرافات اقتصادی
یکی از ویژگیهای والای اسلام، انفاق و کمک به همنوع است. دین اسلام به عنوان دینی مترقی که تمام جوانب و ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان را مد نظر قرار میدهد علاوه بر خمس و زکات که از واجبات است، دینداران را مؤکداً به انفاق، صدقه و به طور کلی کمک به همنوع توصیه کرده است. گواه این مطلب آیات متعددی از قرآن است که در آنها انفاق، از اوصاف متقین شمرده شده و انفاقکنندگان را رستگار معرفی نموده است
تجلی باطل و پوشیده ماندن حق
از جمله ویژگیهای آخر الزمان که در سخنان حضرت علی علیه السلام در نهجالبلاغه ظهور خاصی دارد، آشکار شدن باطل و مخفی ماندن حق است. تمام تلاش معصومان علیهم السلام و به خصوص حضرت علی علیه السلام، برپایی و دفاع از حق بوده است. اما در آخر الزمان، حق نیز هم چون قرآن و اسلام و بطون معارف دین، پوشیده و مهجور میشود:
مصادیقی از دگرگونی ارزشها از منظر مولای متقیان علیه السلام
حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه و در میان خطب، نامهها و حکمتها، با ذکر مصادیقی از مسخ ارزشها در آخر الزمان توجه آیندگان را به مسئولیت خطیرشان در حفظ ارزشها معطوف میدارد که در ادامه به نمونههایی از این موارد اشاره میشود:
میثم کهنترابی 1
چکیده
یکی از دغدغههای مؤمنان، حفظ و سلامت دین در آخر الزمان است. دورانی که روایات آن را سخت و مشقتبار توصیف کردهاند. لازمه زندگی توأم با ایمان در آخر الزمان، شناخت تکالیف، وظایف و ارزشهایی است که ائمه معصومین علیه السلام بر صیانت از آن تأکید فراوان داشتهاند. حضرت علی علیه السلام در نهجالبلاغه با استعانت از علم امامت و در مقام اخبار از آینده، مصادیقی را از ارزشهای دگرگون شده در آن دوران بیان میفرماید. بیشک عبارات نهج البلاغه در این مقوله، ما را در شناخت انحرافات و لغزشها در دورانی پر فراز و نشیب یاری میرساند. در این نوشتار نمونههایی را از ارزشهای مسخشده در آخر الزمان از نظر خواهیم گذراند.
کلیدواژهها: آخرالزمان، ارزشها، انحرافات، نهج البلاغه، دین.